czwartek, 24 kwietnia 2014

Konferencyjny bufet – czyli catering

Obecnie coraz więcej jest w Polsce organizowanych różnego rodzaju konferencji branżowych i tematycznych. Jest to nowatorska i niezwykle efektywna forma przekazywania informacji. Umożliwia ona prowadzenie dyskusji, wypracowanie stanowiska na dany temat oraz mówienie wielu ważnych zagadnień.

Wraz ze wzrostem ilości organizowanych konferencji, wzrosła również potrzeba na profesjonalne firmy, które zajmują się przygotowaniem tego typu wydarzeń. Konferencje najlepiej jest organizować w wyspecjalizowanych centrach konferencyjnych.

Bardzo ważnym zagadnieniem przy organizowaniu konferencji jest dostarczenie uczestnikom napojów i wyżywienia w formie cateringu. Jest to jedno z ważniejszych czynników, które wpływają na jakość odbioru konferencji przez zaproszonych gości. Powszechnie wiadomo, że konferencje potrafią trwać bardzo długo, dlatego zapewnienie uczestnikom przerwy kawowej i bufetu zawsze pozytywnie wpływa na ich samopoczucie.

W tym miejscu pojawia się pytanie, jak zorganizować odpowiedni catering na konferencji? Przede wszystkim należy mieć na uwadze że serwowane potrawy muszą być dobrze dograne z miejscem, w którym konferencja jest organizowana. Przy zamawianiu posiłków możemy liczyć, że firma cateringowa zapewni nam dowóz na wskazane miejsce, co zredukuje wszelkie problemy w tym zakresie i da szansę na szybką i sprawną organizację. Bardzo istotne jest, aby firma cateringowa była sprawdzona lub polecana, to powinno zagwarantować nam, że jakość serwowanych posiłków będzie najlepsza. Ponadto, pamiętać warto o tym, że czas przerw na posiłki musi być odpowiednio ustalony. Przerwy kawowe, tak zwane coffee break, są idealnym miejscem, gdzie uczestnicy już w kuluarach mogą wymienić się pomysłami i sugestiami z innymi uczestnikami oraz nawiązać nowe znajomości, co zawsze pozytywnie wpływa na odbiór konferencji.

Polecamy
organizacja konferencji Gdańsk Convention Bureau 
www.gdanskconvention.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz